Забележка й отправили председателят и зам.-председателят на СИК По време на

...
Забележка й отправили председателят и зам.-председателят на СИК По време на
Коментари Харесай

Членка на комисия в Женева с жалба в ЦИК – скастрили я остро заради надпис „Русия“

Забележка й отправили ръководителят и зам.-председателят на СИК

По време на парламентарния избор на 2 октомври в секционната изборна комисия (СИК) в Женева е имало скандал поради фланелка с надпис „ Русия “. Това стана ясно на днешното съвещание на ЦИК.

Докладчик по проблема бе Цветозар Томов – представител на Централната изборна комисия. Той изясни, че постъпила тъжба от госпожа Катерина Димитрова – член на СИК в швейцарския град.  Димитрова се оплакала, че е получила „ остри рецензии поради облеклото си “ в изборния ден.

„ Тя е носила фланелка с надпис „ Русия “. Смята, че не е нарушила нищо, само че все пак членове на комисията са били извънредно недоволни от метода, по който е била облечена . Докладвам го за сведение, тъй като все още подобен проблем няма на практика смисъл да се разисква “, сподели Цветозар Томов пред сътрудниците си в ЦИК, имайки поради, че изборният ден е от дълго време завършил.

Пред „ Флагман “ той посочи, че забележката към госпожа Димитрова е пристигнала от ръководителя и зам.-председателя на СИК в Женева . Г-н Томов изрази позиция, че двамата не са нарушили пълномощията си и че „ напълно вярно “ са създали забележка за фланелката с надпис „ Русия “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР